Onze behandelingen

  • Home
  • Onze behandelingen

Onze behandelingen

 

Esthetische tandheelkunde

Iedereen verdient een mooi gebit. Maar eigenlijk is het de grootste kunst het gebit mooi te maken als onderdeel van het gezicht. Een mooi gebit is een gebit wat eigenlijk niet direct opvalt maar er prachtig uitziet als onderdeel van het hele gezicht.

Kroon en Brugwerk

Kronen en bruggen zijn bedoeld als duurzame vervangingen voor tanden en kiezen.
Ze benaderen zoveel mogelijk de oorspronkelijke vorm en functie van de eigen tanden en kiezen. Een behandeling voor een kroon of brug is ingewikkelder dan een gewone vulling. U zult dan ook enkele keren bij uw tandarts moeten terugkomen.

Wortelkanaalbehandelingen

Een wortelkanaalbehandeling, ook wel zenuwbehandeling genoemd, is een tandheelkundige bewerking, waarbij de zenuw van het wortelkanaal van een tand of kies verwijderd wordt en de ontstane ruimte wordt opgevuld. Het gat dat de tandarts heeft moeten maken, wordt daarna gevuld.

Mondhygiëne en Preventie

De taken die door de preventieassistente en de mondhygiëniste worden uitgevoerd zijn in eerste instantie gericht op preventie: het voorkomen van gaatjes in tanden en kiezen (cariës) en het voorkomen van tandvleesaandoeningen. Wanneer u last heeft van het regelmatig ontstaan van gaatjes; tandsteen of aanslag op het gebit; vieze smaak of slechte adem of problemen met de mondverzorging, dan zal uw tandarts u binnen onze praktijk verwijzen naar de preventieassistente of, bij uitgebreidere problematiek, naar de mondhygiëniste

Voorkomen is beter dan genezen!

Snel hulp nodig? Maak een afspraak!