Kinderen 


Kinderen vormen een speciale groep patiënten. Meer nog dan bij volwassenen is het van groot belang om een kind (en diens ouders) te wijzen op de noodzaak van een goede gebitsverzorging. En ook is het nodig een kind in de tandartsstoel gerust te stellen en te begeleiden tijdens de behandeling. Onze tandartsen kunnen dat als geen ander, zodat de behandeling van uw kind zo plezierig mogelijk verloopt.

Met uw kind naar de tandarts
Een tijdig bezoek aan de tandarts is belangrijk voor ieders gebit. Neem uw kind daarom vanaf twee jaar mee naar de tandarts voor controle. Dat kan bijvoorbeeld als u zelf voor een controlebezoek gaat. Uw kind kan bij het allereerste bezoek wat rondkijken in de praktijk. Zo raakt het vertrouwd met de omgeving en met de medewerkers.

Meer weten over - Met uw kind naar de tandarts

Tandenpoetsen met kinderen
Meestal willen kinderen al op zeer jonge leeftijd zelf hun tanden poetsen. Dat is prima. Ze doen dit alleen nog niet overal even goed. Goed tandenpoetsen gaat niet vanzelf, dat moet een kind leren. Kinderen tot ongeveer tien jaar maken hun tanden en kiezen nog niet echt goed schoon. Poets daarom de tanden en kiezen bij kinderen tot die leeftijd tenminste eenmaal per dag na. Met het napoetsen maakt u tevens duidelijk hoe belangrijk deze dagelijkse verzorging is. Zo wordt tandenpoetsen een goede gewoonte. Ook na het tiende jaar blijft het belangrijk om het tandenpoetsen te begeleiden en te controleren.

Meer weten over - Tandenpoetsen met kinderen

Voorkom tanderosie bij kinderen
Alle kinderen zijn er gek op: snoep en limonade. Alle ouders weten wel dat je van snoepen gaatjes krijgt. Er zit namelijk veel suiker in. Veel minder ouders weten dat in veel zoete producten ook zuren zijn verwerkt. Je proeft ze niet, want de zoete smaak overheerst. Maar die toegevoegde zuren in voeding en dranken veroorzaken wel een ander probleem voor het kindergebit: tanderosie. Het tandglazuur van de nieuwe blijvende tanden van uw kind is nog niet volledig uitgehard.
Daarom is het kindergebit extra kwetsbaar voor zuren.

Meer weten over - Voorkom tanderosie bij kinderen

Blijvende kiezen
Veel kinderen en ouders merken niet dat de eerste blijvende kiezen doorbreken. Deze breken achter de laatste melkkies door. Hierdoor liggen ze een beetje verscholen. De verzorging van deze kiezen is erg belangrijk. Het glazuur van de pas doorgebroken kies is nog erg poreus en kwetsbaar. Poets de puntjes van de nieuwe kiezen meteen mee zodra ze zijn doorgekomen. Op 11 of 12 jarige leeftijd breken opnieuw blijvende kiezen door. Ook die zijn net na het doorbreken extra gevoelig voor het krijgen van gaatjes. De verstandskiezen zijn de laatste kiezen die doorbreken. Sommige mensen krijgen geen verstandskiezen. Als nieuwe kiezen doorkomen, zwelt vaak het tandvlees op. Dat is normaal. Het kan pijn doen, maar u hoeft niet ongerust te zijn.

Meer weten over - Het melkgebit
Meer weten over - Blijvende kiezen

Jeugdtandverzorging
Voor specifieke informatie over de verzorging van het gebit van uw kinderen, verwijzen wij u graag door naar de website van de Stichting Regionale Instellingen voor Jeugdtandverzorging. Op deze website kunt u meer informatie vinden over de mondverzorging van uw kind, het wisselen van het melk gebit, tandletsel bij kinderen, voeding, spenen en duimen, orthodontie en informatie ten behoeve van het kiezen van de behandeling van tanden.

Meer weten over - Jeugdtandverzorging

Afspraak maken

Bij Dent2Dent kunt u telefonisch of bij de balie een afspraak maken. Onze vestigingen zijn telefonisch te bereiken op onderstaande telefoonnummers. 

Ridderkerk

(0180) 43 77 78

Hendrik Ido Ambacht

(078) 68 31 990

Vestiging Ridderkerk | Vestiging Hendrik Ido Ambacht
Privacy- en cookieverklaring | Disclaimer