Behandelingen

Onze behandelingen

Hieronder vindt u de behandelingen die bij ons in de praktijk plaatsvinden. U kunt bij ons rekenen op een complete kwaliteit van tandheelkundige zorg. Onze behandelaars hebben allen hun eigen specialisme. De behandelaar helpt u om uw tandvlees, tanden en kiezen in optimale conditie te houden. Hieronder leest u wat wij u kunnen aanbieden en in het kort wat de behandelingen inhouden. Voor de kosten kunt u terecht op mondzorgkosten. Op deze website staan alle codes met de daarbij behorende tarieven op een rij.

Esthetische tandheelkunde

Iedereen verdient een mooi gebit. De grootste kunst is het gebit mooi te maken als onderdeel van het gezicht. Een mooi gebit is een gebit wat eigenlijk niet direct opvalt maar er prachtig uitziet als onderdeel van het hele gezicht. Onder esthetische tandheelkunde kan het bleken van tanden vallen maar ook het vervangen van donkere vullingen of het aanvullen van ontbrekende tanden en kiezen.

 

Kronen en Bruggen

Kronen en bruggen zijn bedoeld als duurzame vervangingen voor tanden en kiezen.
Ze benaderen zoveel mogelijk de oorspronkelijke vorm en functie van de eigen tanden en kiezen. Een behandeling voor een kroon of brug neemt meer tijd in beslag dan een gewone vulling. U zult dan ook enkele keren bij uw tandarts moeten terugkomen. Voor meer informatie over kronen en bruggen klikt u hier.

 

Wortelkanaalbehandeling

Een wortelkanaalbehandeling wordt ook wel een zenuwbehandeling genoemd. Dit is een tandheelkundige behandeling waarbij de zenuw van het wortelkanaal van een tand of kies wordt verwijderd. Hierna wordt ontstane ruimte in het wortelkanaal opgevuld. Het gat dat de tandarts in de kies heeft gemaakt wordt daarna weer opgevuld. Deze behandeling wordt altijd met verdoving uitgevoerd en kan in de meeste gevallen volledig pijnloos uitgevoerd worden. Wanneer is een wortelkanaalbehandeling nodig is en waarom dat leest u hier.

 

Mondhygiëne en Preventie

De preventieassistente en de mondhygiëniste  behandelen op doorverwijzing van de tandarts. De behandelingen die worden uitgevoerd zijn in eerste instantie gericht op het voorkomen van gaatjes in tanden en kiezen (cariës) en het voorkomen van tandvleesaandoeningen. De tandarts verwijst u door naar een preventieassistente of mondhygiëniste indien u last heeft van het regelmatig ontstaan van gaatjes, dit kan namelijk veroorzaakt worden door tandsteen of aanslag op het gebit. Ook wanneer u een vieze smaak of slechte adem heeft of bij problemen met de mondverzorging kan de tandarts u verwijzen naar de preventieassistente of bij een grotere problematiek naar de mondhygiëniste binnen onze praktijk.

Voorkomen is beter dan genezen!

Snel hulp nodig? Maak een afspraak!